Tęsiu kelionę po Renatos knygą “Sezoninė virtuvė”. Ankstyvas pavasaris – topinambai puola! 😉
Sriubai reikės:
- 500 g topinambų
- 2 porų baltųjų dalių
- Gabaliuko sviesto
- 1 l daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės
- 0,5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Skrudintų smulkintų graikinių riešutų
- Graikinių riešutų aliejaus (naudojau alyvuogių aliejumi praskiestą pesto padažą)
- Smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Porus supjaustykite griežinėliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite luptus, griežinėliais pjaustytus topinambus ir kepkite dar kelias minutes.
Kepintas daržoves supilkite į verdantį sultinį ir virkite 15 minučių.
Sriubą sutrinkite smulkintuvu, paskaninkite druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite.
Prieš patiekiant pašlakstykite aliejumi, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais ir petražolėmis.
4 Comments
Rennie
2014-03-24 at 10:30Ar patiko ? 😉
Odeta
2014-03-24 at 16:50Nusižiūrėjau ir aš iš Rennie knygos šį receptą, nusipirkau topinambų nerealiai gražių. AR skani?
Laura
2014-03-24 at 21:52Aišku patiko 🙂
šašlykas
2014-03-26 at 13:38ir man patiko.