Marinuoti mėlynieji svogūnai – saldžiarūgštis ir pikantiškas pagardas įvairiems patiekalams. Mėsos, žuvies, daržovių užkandžiams, salotoms, karštiems patiekalams.
Marinuoti mėlynieji svogūnai:
- 2 didelių mėlynųjų svogūnų
- 1 stiklinės ryžių acto
- 1/2 stiklinės cukraus
- Žaliųjų ir juodųjų pipirų grūdelių
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, žiedais ar pusžiedžiais.
Ryžių actą, cukrų ir pipirus sudėkite į puodą ir užvirkite.Galite įdėti mėgiamų žolelių ar azijietiškų prieskonių, jie čia tiks, nes naudojamas ryžių actas. Taip pat galite įdėti aštrių pipirų kaip recepto originale.
Karštu marinatu užpilkite plunksnelėmis, žiedais arba pusžiedžiais pjaustytus svogūnus.
Kai atvės įdėkite į šaldytuvą. Valgyti galima jau kitą dieną.
Jums taip pat gali būti įdomus ir šis svogūnų marinato receptas.
Komentarų nėra