Kruopų ir grūdų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Balta tinginių duona

Balta tinginių duona. Duona, kurios nereikia minkyti - bulviukose.lt

Balta tinginių duona – duona, kurios nereikia minkyti, išsikeps net miltų naujokas.

Balta tinginių duona:

  • 430 g kvietinių miltų
  • 345 ml vandens
  • ¼ arbatinio šaukštelio sausų mielių
  • 1 su ¼ šaukštelio druskos
  • Aliejaus indui patepti
  • Miltų duonai pabarstyti (galima naudoti ne tik  miltus, tinka sėlenos, kukurūzų miltai ir pan.)
  • Į tešla galima įdėti saulėgrąžų, skrudintų sezamo sėklų, kmynų ir visokių kitokių panašių gėrybių

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, druską ir mieles. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Maišykite greitai ir labai trumpai (nuo 30 sekundžių iki 1 minutės).

Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 12-18 valandų. Joms prabėgus, tešloje turi atsirasti oro burbuliukų, o konsistencija tapti pakankamai skysta.

Tešlą išverskite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir, paėmę už kraštų, perlenkite pusiau du kartus. Pailsinkite tešlą 15 minučių.

Suformuokite iš tešlos kamuolį. Paimkite medvilninį rankšluostėlį ir jį gausiai pabarstykite miltais.  Ant pabarstyto rankšluosčio dėkite tešlą ir taip pat apibarstykite miltais. Uždenkite tešlą rankšluostėlio kraštais ir leiskite pakilti 1-2 valandas kambario temperatūroje arba, kol tešlos padvigubės.

Į orkaitę įdėkite kepimo indą su dangčių (keraminį, stiklinį ir pan……aš kepiau britvone) ir įkaitinkite iki 250-260 °C temperatūros.

Kai tešla padvigubės, atsargiai nuimkite karštą puodo dangtį, ištepkite jį aliejumi ir suverskite tešlą į įkaitintą puodą. Uždenkite dangčiu ir kepkite 30 minučių 200°C temperatūros orkaitėje. Dangtį nukelkite ir kepkite neuždengtą dar 15 minučių, kol kepalas gražiai paruduos.

Jums taip pat gali patikti Tinginių duonos su kefyru receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

8 Comments

  • Reply
    Žaneta
    2014-06-21 at 09:15

    O tai visą laiką ir kepti 250 temperatūroj?

  • Reply
    Laura
    2014-06-22 at 11:49

    Ne, įdėjus duoną, reikia sumažinti iki 200. Pataisysiu receptūrą, dėkui, kad pastebėjote 😉

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-06-25 at 12:35

    Kazkada bandziau kepti sita duona, stikliniame inde, nu niekaip nesigavo 🙁 Nezinau net kodel, viska dariau taip pat. Du kartus bandziau, treciam net nesiryzau. Tavoji duona puikiai atrodo 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-06-25 at 19:15

    O kas nesigavo?

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-06-26 at 14:25

    Neiskilo, nebuvo skyleta ir hmm net nedakepusi kazkokia arba perkepusi. Siaip itariu kame beda – stikliniame puode (nors skersmuo ir nedidelis). Manau sekantis mano bandymas su spiziniu puodu tik, nes anam tai tikrai nesigauna man :/

  • Reply
    Laura
    2014-06-26 at 20:00

    O gal mielės senos, kad nekilo?

  • Reply
    Skaitytoja
    2014-06-29 at 15:22

    Nea, zinok geros buvo. Na del vieno karto dar pagalvociau irgi taip, bet du kartus tas pats buvo, mieles pirktos pries kepima, tai abejoju, kad del ju. O taip norejau issikepti, man sita neminkoma duona tai ideali laiko ir darbo atzvilgiu 🙂 Na, ateity reiks bandyti dar 😉

  • Reply
    Laura
    2014-06-29 at 19:59

    Aš ją dažnai kepu keisdama miltų rūšis būtent dėl to, kad užtrunka mažai laiko 🙂 Gal tikrai reikia pabandyti kepti špižiniame puode….aš tokiame kepu ir viskas būna ok.

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI