Tzatziki padažas – jogurtinis, lengvai pagaminamas ir tinkantis prie įvairių patiekalų. Tradicinis graikiškas receptas.
Tzatziki padažas:
- 750 ml natūralaus jogurto
- 1 nulupto smulkinto ilgavaisio agurko (man skaniausias pjaustytas mažyčiais kubeliais, galima ir sutarkuoti)
- 3 – 4 smulkintų česnako skiltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštų smulkintų krapų
Gaminimo eiga:
Ant sietelio uždėkite tankios medžiagos gabalėlį (rašo, kad dar tinka dvigubai sulenktas rankšluostinis popierius) ir supilkite ant jos jogurtą. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite 6 valandoms, kad nubėgtų nereikalingas skystis.
Supilkite nusunktą jogurtą į dubenį. Įmaišykite į jį agurką, česnakus, druską, aliejų ir krapus.
Patiekiant apibarstykite krapais. Tzatziki tinka su duona, ypač skrudinta, krekeriais, šviežiomis ar keptomis daržovėm, mėsos.
(Šaltinis: „Vefa‘s kitchen“)
Daugiau padažų receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
Kamile
2010-08-13 at 17:03Labai skanus padažas 😉 Aš dar įdedu šviežias mėtas bei čili pipirą ! Tikrai nepamaišo 😉
Laura
2010-08-14 at 11:08O čili pipirą, tiesiog supjaustot ir viskas? Turbut smagiai aštrus gaunasi, ane? 🙂