Aštrus pomidorų džemas – solidus sūrių ir kitų užkandžių kompanijonas. Aštrus, saldus ir prieskoningas. Originalus receptas.
Aštrus pomidorų džemas:
- 1,3 kg pomidorų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio cinamono
- Žiupsnelio malto muskato
- Žiupsnelio maltų gvazdikėlių
- Žiupsnelio pipirų
- Žiupsnelio malto imbiero
- Žiupsnelio kumino
- 150 g rudojo cukraus
- 1 šaukštelio džiovinto čili pipiro
- 3 šaukštelių citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Pomidorų viršūnėles įpjaukite kryžmai, panardinkite minutei į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Sutrinkite šakute.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite prieskonius ir trumpai pakepinkite.
Sudėkite pomidorus, cukrų, supilktie citrinos sultis ir užvirkite.
Užvirus, sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengus dangčio apie 1,5 valandos, kol sutirštės (kadangi viriau keptuvėje, kuri buvo plati, o džemo dariau iš trečdalio normos, tai man virti pakako pusę valandos).
Tinka prie paukštienos patiekalų, sūrių, gali būti naudojamas kaip užtepėlė. Labai skanu ant bulkos užsitepti sviesto o ant viršaus džemo 😉
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Daugiau padažų receptų
2 Comments
Kulinarė.lt
2010-08-17 at 06:33Ar patiko?:)
Laura
2010-08-17 at 06:42Patiko 😉