Sviestas su keptais jautienos cukrinių kaulų čiulpais – nuostabus padažas prie jautienos kepsnių.
Sviestas su keptais jautienos cukrinių kaulų čiulpais:
- 200 g kambario temperatūros sviesto + 1 šaukšto
- 3 cukrinių kaulų puselių
- 1 nedidelio kubeliais pjaustyto svogūno
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 2 šaukštų smulkinto laiškinio česnako
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- Druskos
- Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
Gaminimo eiga:
Kaulus sudėkite į skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių. Išimkite, atvėsinkite.
Svogūną kepinkite su šaukštu sviesto, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Į plakimo indą sudėkite iš kaulų išimtus čiulpus, kepintus svogūnus, sviestą, druską, aitriąją papriką, supilkite citrinos sultis. Plakite sviestą, kol pabals ir taps purus. Baigiant plakit, sudėkite žoleles.
Tinka tepti ant duonos arba naudoti kaip padažą prie mėsos.
Sviestą patiekiau kaip padažą prie jautienos nugarinės kepsnelių. Lėkštėje dar galima rasti neskrudintų grikių košės pagardintos sviestu ir kietuoju sūriu ir su sviestu apkeptų porų bei orkaitėje keptą papriką, pagardintų druska, balzamiko actu, čiobreliais.
Jums taip pat gali patikti keptų cukrinių kaulų su petražolių salotėlėmis receptas.
2 Comments
Odeta
2014-10-19 at 14:39Na ir koks skonis? Kažkodėl aš galvoju, kad riebalas su riebalu, nes kiek esu ragavusi kaulas žiauriai riebus, ar ne perdaug to riebumo gaunasi?
Laura
2014-10-19 at 16:22Mėgstantiems kaulų čiulpus, patiks, nes svieste jaučiasi būtent jų skonis. Taip kaulas riebus todėl, jam kaip atsvara turi būti patiekiamos rūgščios salotėlės arba užgeriama vynu, kuris nuplautų tą riebalą. Pas mane kaulų čiulpai kontrastavo su balzamiko actu, kuriuo buvo pagardintos daržovės ir laaabai tiko prie jautienos kepsnio. Bet….paniškai bijantiems nuryti bent šaukštelį riebaus maisto, šio sviesto nerekomenduoju 🙂 Nors sveikatą gadina ne saikingai vartojami kokybiški riebalai, o cukraus perteklius.