Jautienos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais, polenta ir briuselio kopūstais – tobulų derinių patiekalas.
Reikės:
- 4 jautienos nugarinės kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Polentai:
- 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų
- 0,5 l vandens
- Šlakelio grietinėlės
- Gabaliuko sviesto
- 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos
Svogūnams:
- 3 svogūnų
- 1 šaukštelio medaus
- Žiupsnelio druskos
- Šlakelio balzamiko acto
- Sviesto ir aliejaus kepimui
Briuselio kopūstams:
- 2 saujų briuselio kopūstų galvučių
- 0,5 stiklinės jautienos sultinio
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį, įpilkite grietinėlės. Košę gerai išmaišykite.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą, įpilkite dar šlakelį aliejaus, įberkite druskos ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Sudėkite medų, įpilkite balzamiko acto ir ant lėtos ugnies maišydami kepkite dar apie 10 minučių.
Briuselio kopūstus perpjaukite pusiau, nublanširuokite verdančiame sūdytame vandenyje. Puodelyje užvirkite sultinį, supilkite grietinėlę ir virkite, kol trečdalis nugaruos. Sudėkite briuselio kopūstus, čiobrelius, paskaninkite druska, pipirais, pakaitinkite dar kelias minutes.
Jautienos kepsneliai su karamelizuotais svogūnais, polenta ir briuselio kopūstais gali būti puikus šventinis patiekalas.
P.S. Vadovaujantis tuo pačiu receptu, galite pasigaminti jautienos troškinį. Jautieną supjaustykite kubeliais, pakepinkite puode, kuriame troškinsite, užpilkite jautienos sultiniu, kad apsemtų, ir troškinkite ant lėtos ugnies apie 1,5 valandos arba, kol mėsa suminkštės. Sudėkite karamelizuotus svogūnus, briuselio kopūstus, įpilkite grietinėlę, suberkite čiobrelius, paskaninkite druska, pipirais ir užvirus pavirkite kelias minutes. Prie troškinio patiekite bulvių košę arba polentą.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnio su alaus – sūrio padažo ir brokoliais receptas.
Komentarų nėra