Keptas kukurūzinis viščiukas – gardintas rozmarinu ir citrina su kartu keptomis česnakinėmis bulvytėmis.
Keptas kukurūzinis viščiukas:
- 1 kukurūzinio viščiuko
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Rozmarino šakelės
- 1/4 citrinos
Garnyrui:
- 2 bulvių
- 1 šaukšto sviesto (naudoju lydytą – ghee)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 2 saliero stiebų
- 8 neluptų skiltelių česnako
Gaminimo eiga:
Aliejų sumaišykite su česnaku, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Įtrinkite viščiuką mišiniu. Rozmarino šakelę kartu su išspausta citrina sudėkite į viščiuko vidų ir marinuokite 2 valandas.
Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais. Mišiniu įtrinkite bulvių griežinėlius ir saliero stiebus.
Viščiuką su bulvėmis sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Sudėkite saliero stiebus, česnako skilteles. Kepkite dar 10 minučių. Jei kepimo metu viščiukas pradės per greitai skrusti, pridenkite jį folija.
Komentarų nėra