Kepta lydeka su kopūstų garnyru ir spirgučiais. Netikėtas, bet labai skanus derinys.
Kepta lydeka su kopūstų garnyru:
- 1 nedidelės lydekos
- 1 šaukšto sviesto
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- 0,5 šaukštelio kreminių garstyčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Garnyrui:
- 300 g kopūsto
- 30 g šalto rūkymo šoninės (galite naudoti ir karšto rūkymo)
- 50 ml balto sausojo vyno
- 0,5 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 1 lauro lapo
- 2 gvazdikėlių
- Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
- Druskos
Gaminimo eiga:
Sumaišykite kambario temperatūros sviestą su garstyčiomis, krapais, citrinos žievele, druska ir pipirais. Įdarykite mišiniu žuvį. Lydeką pabarstykite druska, pipirais, dėkite į iš kepimo popieriaus padarytą vokelį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Iš kopūstų lapų išpjaukite storąsias gyslas. Lapus supjaustykite stambiais kvadratėliais.
Šoninę supjaustykite mažais kubeliais, kepinkite, kol virs spirgučiais.
Svogūną ir česnako skilteles supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite su sviestu.
Į troškinimo indą sudėkite kopūstus, spirgučius (riebalų nepilkite), kepintus svogūnus su česnakais, lauro lapą, gvazdikėlius, raudonėlius, pagardinkite druska ir troškinkite uždengę puodą ant silpnos ugnies 20 minučių nuolat pamaišydami. Supilkite vyną, atidengę puodą maišydami troškinkite dar 10 minučių.
Jums taip pat gali patikti lydeka su grikiai įdarytu baklažanu.
2 Comments
Odeta
2015-02-18 at 17:18Laura, ir kaip kopustai? Ar patiko?
Laura
2015-02-18 at 18:51Odeta tikrai, kad nerealūs 🙂 Ir tinkantys prie daug ko. Šis receptas nebus pamirštas, ypač žiemą 😉