Lydekos ir daržovių užkepėlė – lengvas ir maistingas patiekalas su lietuviška žuvimi.
Lydekos ir daržovių užkepėlė:
- 1 nedidelės lydekos (apie 1 kg)
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 1 nedidelio pastarnoko
- 0,5 pankolio
- 1 svogūno
- 2 stiklinių pomidorų padažo (naudojau naminį)
- 0,5 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 3 šaukštų petražolių
Gaminimo eiga:
Nuskustą ir išvalytą lydeką supjaustykite griežinėliais, pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su sviestu.
Pastarnoką nulupkite, supjaustykite lazdelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pankolį – griežinėliais. Daržoves atskirai apkepkite su sviestu, sudėkite į puodą, užpilkite pomidorų padažu ir pavirkite maišydami 5 minutes. Paskaninkite druska, pipirais, įdėkite 2 šaukštus petražolių.
Lydeką ir daržoves sudėkite į kepimo indą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Baigiant kepti apibarstykite sūriu, petražolėmis. Kepkite, kol sūris išsilydys.
Jums taip pat gali patikti lydekos maltinukų su lęšiais ir daržovėmis receptas.
Komentarų nėra