Daržovių receptai/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Lydekos ir daržovių užkepėlė

Lydekos ir daržovių užkepėlė

Lydekos ir daržovių užkepėlė – lengvas ir maistingas patiekalas su lietuviška žuvimi.

Lydekos ir daržovių užkepėlė:

  • 1 nedidelės lydekos (apie 1 kg)
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • 1 nedidelio pastarnoko
  • 0,5 pankolio
  • 1 svogūno
  • 2 stiklinių pomidorų padažo (naudojau naminį)
  • 0,5 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3 šaukštų petražolių

Gaminimo eiga:

Nuskustą ir išvalytą lydeką supjaustykite griežinėliais, pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su sviestu.

Pastarnoką nulupkite, supjaustykite lazdelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pankolį – griežinėliais. Daržoves atskirai apkepkite su sviestu, sudėkite į puodą, užpilkite pomidorų padažu ir pavirkite maišydami 5 minutes. Paskaninkite druska, pipirais, įdėkite 2 šaukštus petražolių.

Lydeką ir daržoves sudėkite į kepimo indą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Baigiant kepti apibarstykite sūriu, petražolėmis. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Jums taip pat gali patikti lydekos maltinukų su lęšiais ir daržovėmis receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI