Daržovės/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos ir daržovių užkepėlė

Lydekos ir daržovių užkepėlė

Lydekos ir daržovių užkepėlė – lengvas ir maistingas patiekalas su lietuviška žuvimi.

Lydekos ir daržovių užkepėlė:

  • 1 nedidelės lydekos (apie 1 kg)
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • 1 nedidelio pastarnoko
  • 0,5 pankolio
  • 1 svogūno
  • 2 stiklinių pomidorų padažo (naudojau naminį)
  • 0,5 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3 šaukštų petražolių

Gaminimo eiga:

Nuskustą ir išvalytą lydeką supjaustykite griežinėliais, pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su sviestu.

Pastarnoką nulupkite, supjaustykite lazdelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pankolį – griežinėliais. Daržoves atskirai apkepkite su sviestu, sudėkite į puodą, užpilkite pomidorų padažu ir pavirkite maišydami 5 minutes. Paskaninkite druska, pipirais, įdėkite 2 šaukštus petražolių.

Lydeką ir daržoves sudėkite į kepimo indą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Baigiant kepti apibarstykite sūriu, petražolėmis. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Jums taip pat gali patikti lydekos maltinukų su lęšiais ir daržovėmis receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI