Jautienos kulninės troškinys su šparaginėmis pupelėmis – sodrus, aromatingas, šildantis.
Jautienos kulninės troškinys:
- 1 kg jautienos kulninės
- Taukų kepimui
- 1 didelio pusžiedžiais pjaustyto svogūno
- 2 stambiai smulkintų česnako skiltelių
- 2 smulkintų salierų lapkočių su lapais
- 1 smulkintos aitriosios paprikos
- Šlako raudono vyno acto (naudojau juodųjų serbentų actą)
- 4 šaukštų pomidorų padažo
- 400 ml jautienos sultinio
- 2 šakelių čiobrelio
- 1 šakelės rozmarino
- 1 lauro lapo
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 400 g šparaginių pupelių
- Sviesto kepimui
- Kelių šalavijo lapeliai
Gaminimo eiga:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite taukus, sudėkite mėsą ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Išimkite mėsą ir padėkite į šalį. Suberkite aitriąją papriką, česnakus, svogūnus, salierų lapkočius ir 3-5 minutes pakaitinkite, kad suminkštėtų.
Įdėkite mėsą atgal į keptuvę, įpilkite šlaką raudono vyno acto, supilkite sultinį, užvirinkite. Pasūdykite, įberkite pipirų. Sumeskite čiobrelio šakeles, rozmariną, lauro lapą, supilkite pomidorų padažą ir sumažinę kaitrą ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies 2-3 valandas, kol mėsa bus minkšta.
Mėsą išimkite ir leiskite atvėsti. Skystį, kuriame virė mėsa, perkoškite į kitą keptuvę. Daržoves išmeskite. Nugriebkite riebalus ir virkite, kol sultinys nugaruos ir virs tirštu padažu. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Nuimkite atvėsusią mėsą nuo kaulų.
Šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes. Sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą, įdėkite kelis šalavijo lapelius ir apkepkite, pabarstykite šviežiai maltais pipirais.
Sudėkite mėsą į sutirštėjusį sultinį ir pašildykite. Patiekite su šparaginėmis pupelėmis.
(Jautienos kulninės troškinys su šparaginėmis pupelėmis receptas – G.Ramsay)
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
Mindaugas
2010-08-25 at 18:02labai graži foto, skaniai atrodo
Laura
2010-08-26 at 07:36Dėkui 😉