Bananų duonelė be cukraus ir kiaušinių – sveikesniam pasirinkimui. Tinka propaguojantiems veganišką mitybą.
Bananų duonelė:
- 450 g sunokusių bananų
- 50 g mėgiamų smulkintų riešutų
- 100 ml šalto spaudimo saulėgrąžų aliejaus
- 100 g razinų
- 75 g avižinių dribsnių
- 150 g grikių miltų (galite keisti kvietiniais rupiais)
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Bananus sutrinkite smulkintuvu su aliejumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, riešutus, razinas, kepimo miltelius, avižinius dribsnius, druską. Sumaišykite bananų masę su miltų mase. Gerai išmaišykite.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formelę. Kepkite pyragą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Iškeptą pyragą 10 minučių palaikykite formoje, paskui ištraukite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Komentarų nėra