Blynai parūgėliai – pavadinimas tai labai linksmai skamba 🙂 Knygoje, iš kurios šis receptas rašo, kad tai senovinis anykštėnų valgis. Pasilikai stiklinę ar dvi duonos tešlos, nuo kepimo, sumaišei su tarkuotomis bulvėmis ir va jums skaniausi blynai su raugintais troškintais kopūstais 🙂 Duonos kepėjos – išbandykite 🙂
Blynai parūgėliai:
- 1 kg bulvių
- 1 stiklinės išrūgusios duonos tešlos
- Druskos
- Taukų kepimui
Dažiniui:
- 2 stiklinių raugintų kopūstų
- 100 g rūkytų lašinukų
- 1 svogūno
- Druskos
Gaminimo eiga:
Bulves sutarkuokite su tarkavimo mašina. Sutarkuotas bulves supilkite į kiaurasamtį ir kelioms minutėms palikite, kad nuvarvėtų. Sumaišykite bulvių masę su rugine tešla ir druska.
Kepkite blynus keptuvėje su taukais ant vidutinės kaitros.
Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite maišydami kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite raugintus kopūstus, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie valandą laiko.
Blynai parūgėliai labai skanu su raugintais kopūstais ir jei norisi grietine.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra