Bruknių – cukinijų uogienė – skanus pagardas žiemai.
Bruknių – cukinijų uogienė:
- 1 kg bruknių
- 500 g cukraus
- 1 šaukšto cinamono
- 1 kg cukinijų
- 0,5 stiklinės vandens
- Šlako degtinės arba brendžio (nebūtina)
Gaminimo eiga:
Iš vandens ir cukraus paruoškite sirupą. Į jį suberkite perrinktas bruknes ir pavirkite 6 minutes.
Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į bruknes ir verkite, kol kubeliai suminkštės.
Baigiant virt suberkite cinamoną, supilkite degtinę arba brendį.
Karštą uogienę sukrėskite į dezinfekuotus stiklainius ir sandariai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Uogienė gali būti valgomas ne tik su blynais, košėmis, varškėčiais. Sumaišykite džemą su krienais ir turėsite puikų padažą mėsos vyniotiniams.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra