Cezario salotos – itališka klasika, kuri niekada nepabosta.
Cezario salotos:
- 2 riekių baltos duonos
- 1 šaukšto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- Romaninių salotų
- Tarkuoto parmezano sūrio
Padažui:
- 1 kiaušinio trynio
- 1 ančiuvio filė
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 100 ml aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Duonos riekes supjaustykite kubeliais. Kepinkite jos keptuvėje su sviestu maišant kol apskrus. Baigiant kept užspauskite ant kubelių česnako skiltelę, permaišykite ir atvėsinkite.
Salotas suplėšykite. Prieš naudojant salotas, rekomenduoju pamirkyti jas šaltame vandenyje kelias valandas, kad atsigautų ir taptų traškesnės. Vis tiek dabar jos šiuo metu bus iš prekybos centro, o ne iš daržo.
Kiaušinį dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Virkite nuo užvirimo 2 minutes ir ne daugiau.
Padažui į dubenėlį sudėkite kiaušinio trynį, smulkintą ančiuvio filė ir česnaką. Gerai išmaišykite, patrinkite. Plona srovele pilkite aliejų ir plakite. Supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska, pipirais.
Salotas ir pakepintus duonos kubelius sumaišykite su padažu. Prieš patiekiant apibarstykite sūriu.
Jums taip pat gali patikti Viduržemio jūros salotų su tunu ir bazilikais receptas.
2 Comments
Medeja
2013-01-22 at 05:30As visada galvodavau koks tas Cezario salotu padazas.. Reikes prie progos ir isbandyt 🙂
Laura
2013-01-22 at 07:25Medeja, galima sakyti tai paprastas majonezinis padažas pagardintas ančiuviais ir česnaku 😉