Duona su žemės riešutų sviestu, kuriuos nereikia minkyti arba kitaip – tinginių duona.
Duona su žemės riešutų sviestu:
- 280 g miltų
- 20 g rupių kvietinių miltų
- 1 nubraukto šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio mielių
- 260 g vandens
- 50 g žemės riešutų sviesto
- 70 g pakepintų smulkintų žemės riešutų
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, druską, 50 g riešutų ir mieles. Supilkite vandenį sumaišytą su žemės riešutų sviestu ir išmaišykite. Maišykite greitai ir labai trumpai (nuo 30 sekundžių iki 1 minutės).
Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 12-18 valandų. Joms prabėgus, tešloje turi atsirasti oro burbuliukų, o konsistencija turi tapti pakankamai skysta.
Tešlą išverskite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir, paėmę už kraštų, perlenkite pusiau du kartus. Pailsinkite tešlą 15 minučių.
Suformuokite iš tešlos kamuolį. Ant miltais gausiai pabarstyto medvilninio rankšluosčio dėkite tešlą ir taip pat apibarstykite miltais. Uždenkite tešlą rankšluostėlio kraštais ir leiskite pakilti 1-2 valandas kambario temperatūroje arba iki tešla padvigubės.
Į orkaitę įdėkite kepimo indą (keraminį, stiklinį ir pan……aš naudojau”britvoną”) su dangčiu ir įkaitinkite iki 250-260 °C temperatūros.
Kai tešla padvigubės, atsargiai nuimkite karštą puodo dangtį, ištepkite puodą aliejumi ir suverskite į jį tešlą. Pabarstykite likusiais žemės riešutais. Puodą uždenkite dangčiu ir kepkite 25 minutes. Po to dangtį nukelkite ir kepkite neuždengtą dar 15 minučių, iki kepalas gražiai apskrus.
Jums taip pat gali patikti baltos tinginių duonos receptas.
4 Comments
Gabrielė
2014-03-18 at 15:34Vau labai skaniai atrodo! Aš dar nutellos užsitepčiau ir būtų pasaka man :)))
Laura
2014-03-18 at 16:08Gabriele ant jos tikrai tinka tepti ir saldūs, ir nesaldūs užtepai 🙂
Alina
2014-03-18 at 20:19super atrodo taviske!!! dziugu kad patiko 🙂
Laura
2014-03-19 at 22:00Alina, dėkui!