Duonelė su sezamais ir svogūnų laiškais – Zhi Ma Da Bing. Nuostabi duonelė, beprotiškai skani – sezamas, karamelinis saldumas, sūrumas, traškumas ir minkštumas viename. Ir nereikia kepti orkaitėje!
Tešlai reikės:
- 120 ml šilto vandens
- 2 šaukštelių cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio sausų mielių
- 175 g miltų
Įdarui:
- 50 g šviežių svogūnų laiškų
- 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
- 2 šaukštų sojos padažo
- 1 šaukšto skrudintų sezamų
- Šiek tiek druskos
Aptepimui:
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų vandens
- 2 šaukštų neskrudintų sezamų
Gaminimo eiga:
Mieles sumaišykite su cukrumi ir vandeniu. Palikite pusvalandžiui pastovėti, kad suaktyvėtų mielės. Miltuose padarykite duobutę, supilkite suaktyvintas mieles, druską ir užminkykite tešlą. Visą šį procesą žinoma galite padaryti su virtuviniu kombainu. Užminkytą tešlą uždenkite maistine plėvele arba virtuviniu rankšluostėliu ir valandą laiko palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Sezamų aliejų sumaišykite su sojos padažu.
Išsivirkite sirupą iš vandens ir cukraus.
Kai tešla pakils, iškočiokite ilgą stačiakampį, kurio ilgoji kraštinė būtų apie 40 – 50 cm. Ištepkite jį aliejaus ir sojos padažo mišiniu, apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, skrudintais sezamais, pabarstykite šiek tiek druskos ir susukite kaip vyniotinį. Vyniotinį dar patempkite į ilgį kiek išeina ir susukite į sraigę. Uždengę rankšluostėliu palikite 15 minučių pailsėti.
Nesvylančioje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Labai super stipriai kaitinti nereikia.
Duonelę gausiai aptepkite sirupu, apibarstykite neskrudintomis sezamų sėklomis. Dėkite duonelę į keptuvę sezamais į apačia, uždenkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir kepkite ~ 10 minčių. Kartais patikrinkite kaip kepa apačia, ar nedega. Jei skrunda per daug intensyviai, įpilkite šiek tiek vandens.
Kai apačia gražiai apkeps, duonelės viršų aptepkite likusiu sirupu, apibarstykite neskrudintomis sezamų sėklomis ir apverskite. Uždenkite ir kepkite 10-15 minučių arba kol gražiai apskrus. Jei pradės per greit skrusti vėlgi galima įpilti šiek tiek vandens. Jei matysite, kad trūksta aliejaus, įpilkite šlakelį.
Duonelė su sezamais ir svogūnų laiškais – Zhi Ma Da Bing iš Dailona
3 Comments
raimonda cerneviciene
2012-07-16 at 21:08Labai skani duonelė.
brigita
2012-08-22 at 08:24Gaminau, labai patiko, tik nors kepiau ant mazos ugnies, man visgi prisvilo truputi..
Laura
2012-08-22 at 12:52Brigita, ši duonelė, kas liečia kepimą tikrai aikštinga….reikia kaip sakant „atkalt ranką”… man pirmą kartą pasisekė puikiai…antrą karta ir paplyšo ir pasvilo…tikiuosi kitus kartus pavyks puikiai 😉