Kruopos ir grūdai

Ukrainietiška kukurūzų košė Banush

Kukurūzų košė su grybais, šonine ir brinza

Ukrainietiška kukurūzų košė Banush arba Banosh – tradicinis hutsulų (etninė grupė) patiekalas, populiarus Karpatų regione. Ši soti ir skani košė daugiausia gaminama per šventes. Taip pat mėgiama Lenkijoje ir  Rumunijoje.

Ukrainietiška kukurūzų košė Banush:

  • 2/3 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 2 stiklinių grietinės
  • 0,5 stiklinės vandens
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 100 g sūdytų lašinių (neturėjau, tai naudojau karšto rūkymo šoninę)
  • 30 g džiovintų baravykų (arba 200 g šviežių)
  • Taukų arba aliejaus kepimui
  • 100 g brinzos sūrio
  • 1 šaukšto svogūnų laiškų (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite.

Džiovintus baravykus užpilkite vandeniu, pamirkykite valandą laiko. Išimkite iš vandens pasmulkinkite. Grybus ir vandenį, kuriame mirko supilkite į keptuvę ir virkite kol nugaruos visas skystis. Tada įdėkite šaukštelį taukų ir dar šiek tiek maišydami pakepkite. Pagardinkite druska, pipirais.

Į puodą supilkite grietinę, vandenį, druską. Išmaišykite, užvirkite. Maišydami suberkite kukurūzų kruopas. Originaliame recepte rekomenduojama maišyti mediniu šaukštu ir pagal laikrodžio rodyklę. Virkite ant minimalios kaitros maišydami tol kol košė pradės nelipti prie puodo sienelių ir dugno. Užtruks apie 10 – 15 minučių. Uždenkite dangčiu ir pabrandinkite dar 10 minučių.

Patiekite koše su spirgučiais, keptais grybais, trupinta brinza. Pagardinkite svogūnų laiškais.

Receptas ukrainefood.infoUkrainietiška kukurūzų košė Banush

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI