Ežiukai, abriedukai, briedžiukai, ežiukai, kiaurukai, durniukai, šiškutės, birbizai, pladukai – tiek pavadinimų turi per tarką formuoti tešliniai kleckeliai. Ar žinote bent vieną patiekalą tokį turtingą pavadinimais? Vien dėl to galima didžiuotis 🙂 Vienur juos daro iš vandens ir miltų, kitur į tešlą dar deda virtų bulvių ar varškės, kiaušinių. Patiekiami su tirpintu sviestu ar spirgučiais, ant viršaus galima barstyti įvairaus tarkuoto sūrio, kmynų. Būdavo verdami pusryčiams savaitgaliais 🙂
Ežiukai – abriedukai:
- 3/4 stiklinės vandens (2 porcijoms)
- Miltų
- Žiupsnelio druskos
Padažas:
- Rūkytų lašinukų
- Grietinės
Gaminimo eiga:
Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite kietoką tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai į šaldytuvą.
Iš tešlos suvoliokite piršto storio volelius, sugnaibykite arba supjaustykite juos į nedidelius gabalėlius ir per bulvinės tarkos antrąją pusę braukiant formuokite ežiukus. Stipriau spaudžiant ežiukai bus plonesni, skanesni ir greičiau išvirs.
Pagamintus ežiukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Jiems iškilus pavirkite 5 – 6 minutes išgriebkite ir nuvarvinkite.
Padažui lašinukus supjaustykite kubeliais ir kepinkite kol taps spirgučiais.
Ežiukai – abriedukai patiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto – grietinės padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
1 Comment
Laura
2021-09-03 at 13:16Prašom 🙂