Įdarytas burokėlis su kiaušiniu marškinėliuose – tradiciniai lietuviški produktai patiekti kitaip. Labai skanus ir subalansuotas karštas užkandis.
Reikės:
- 2 vidutinių apvalių burokėlių
- 1 skiltelės smulkinto česnako
- Džiovinto mairūno
- Aliejaus šlakelio
Įdarui:
- 0,5 smulkinto svogūno
- 0,5 stiklinės raugintų kopūstų
- 0,5 stiklinės kubeliais pjaustytų baravykų (galima keist ir kitokiais grybais)
- Kubeliais pjaustytas šoninės gabaliuko
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Viršui:
- 2 šoninės griežinėlių
- 2 kiaušinių marškinėliuose (čia rasite kaip išsivirti)
- Kaparėlių, ančiuvių arba silkės gabaliukų papuošimui pasirinktinai
Gaminimo eiga:
Burokėlius nuplaukite, dėkite ant folijos, pabarstykite mairūnu, smulkintu česnaku ir užpilkite šlakeliu aliejaus. Suvyniokite ir kepkite 180C temperatūros orkaitėje kol iškeps. Iškepusius atvėsinkite, išvyniokite iš folijos ir nulupkite odelę. Išskobkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite kol taps skaidrus, sudėkite baravykus ir kepkite dar 5 minutes. Įberkite druskos ir pipirų.
Šoninę pakepinkite, sudėkite pasmulkintus kopūstus, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite 40 minučių.
Kopūstus sumaišykite su baravykais ir įdarykite burokėlius.
Burokėlius dėkite į aliejumi pateptą kepimo indą, ant kiekvieno uždėkite po lapelį šoninės ir kepkite 180C temperatūros orkaitėje ~20 minučių.
Ant iškepusių burokėlių užtupdykite po kiaušinį “marškinėliuose”, papuoškite kaparėliais, ančiuviais arba silkės kubeliais. Įdarytas burokėlis su kiaušiniu marškinėliuose puikus švenčių patiekalas.
Daugiau daržovių patiekalų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
4 Comments
Rūta
2010-11-29 at 15:21Super! Man, kaip burokėlių mylėtojai, net seilė nutyso 😉
Laura
2010-11-29 at 17:38Net nesiginčysiu, kad super, tikrai labai skanu 😉
Sparnuotis
2010-11-30 at 13:55Kokia praštmatnybė! Dievinu burokėlius, o šis derinys skamba fantastiškai. Tik kiek daug laiko tokiam išieškotam patiekalui reikia skirti, et… iš kur jo gauti?:)
Laura
2010-11-30 at 14:42Pasigaminti 😉