Jautienos kepsnys su raugintomis bulvėmis ir peletrūnų padažu – žinoma šio patiekalo topas yra raugintos bulvės, bet ir peletrūnų padažas nenusileidžia 🙂
Reikės:
- 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto sviesto
Sviestiniams padažui reikės:
- 2 kiaušinių trynių
- 1 šaukšto vandens
- 100 g sviesto
- šlakelio citrinų sulčių
- druskos
- 1 šaukštelio džiovinto peletrūno
Taip pat reikės:
- 8 raugintų bulvių griežinėlių
- 4 vidutinių morkų
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 4 šaukštų stipraus jautienos sultinio
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Padažui trynius išplakite su vandeniu ir karštoj vandens vonelėj (karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen) plakite, kol sutirštės. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska, peletrūnais ir citrinos sultimis.
Bulves supjaustykite piršto storio griežinėliais, užpilkite sūrymu (1 l vandens – 1 šaukštas druskos), paslėkite, kad būtų apsemtos ir rauginkite kambario temperatūroje 6 dienas. Prieš kepant, išimkite iš sūrymo, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
Morkas supjaustykite lazdelėmis. Morkų lazdeles ir bulvių griežinėlius įtrinkite tirpintu sviestu. Morkas dar pagardinkite druska. Sudėkite daržoves į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje kol suminkštės.
Jautienos kepsnys su raugintomis bulvėmis patiekiamas su morkomis peletrūnų ir stipraus sultinio padažais.
Komentarų nėra