Jautienos kulninės ir perlinių kruopų troškinys gardintas raudonu vynu, daržovėmis ir pomidorais.
Jautienos kulninės ir perlinių kruopų troškinys:
- 2 gabaliukų jautienos kulninės
- 1 stiklinės sauso raudono vyno
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 nemažo svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 morkos
- 1 nedidelės skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse be odelės
- 2 stiklinių virtų perlinių kruopų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Kulninę supjaustykite kubeliais. Išimkite iš kauliukų smegenis, pasmulkinkite, ištirpinkite jas keptuvėje. Dėkite mėsos kubelius ir apkepkite. Supilkite vyną ir troškinkite ant lėtos ugnies 1 valandą.
Sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną (keptuvėje skysčio jau turi būti minimumas, jeigu ką, padidinę ugnį nugarinkite) ir maišant pakepinkite kartu su mėsa. Sudėkite smulkintą česnaką, kubeliais pjaustytą morką, kepinkite dar kelias minutes. Paskaninkite druska ir pipirais. Uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 30 minučių. Jei truks skysčio įpilkite dar lašelį vyno.
Pomidorus sutrinkite smulkintuvu ir supilkite į tršokinį. Troškinkite dar 30 minučių.
Sudėkite virtas perlines kruopas. Gerai išmaišykite. Patroškinkite 10 minučių. Baigiant troškintis, sudėkite petražoles ir svogūnų laiškus.
P.S. Padariau dviem dienom, o suvalgėm per vieną vakarą. Ir šaltas labai skanus.
Jums taip pat gali patikti jautienos kulninės troškinio su daržovėmis receptas.
Komentarų nėra