Jautienos tartaras su raugintais burokėliais pagardintas skrudintomis kanapių sėklomis – klasikinis užkandis su lietuviškais akcentais.
Jautienos tartaras su raugintais burokėliais:
- 200 g jautienos išpjovos arba nugarinės
- 40 g raugintų burokėlių
- 4 ančiuvių filė
- 2 šaukštų kanapių aliejaus
- 1 šaukšto smulkinto raudonojo svogūno
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukto skrudintų maltų kanapių sėklų
Gaminimo eiga:
Jautieną supjaustykite mažais kubeliais ir dar pakapokite peiliu. Sumaišykite mėsą su mažais kubeliais pjaustytu burokėliu, smulkinta ančiuvių filė, aliejumi, svogūnais, petražolėmis, druska ir pipirais.
Prieš patiekiant, apibarstykite maltomis kanapių sėklomis.
Paskrudinti kanapių sėklas labai lengva. Sudėkite kanapių sėklas į įkaitintą keptuvę ir, nuolat maišydami, kepinkite iki jos pradės sproginėti ir pasklis malonus kvapas. Sėklas išpilkite į lėkštelę ir palikite atvėsti. Sugrūskite sėklas grūstuve arba sumalkite kavamale.
Patiekite tartarą su mėgiamais priedais: keptu kiaušiniu ar žaliu kiaušinio tryniu, keptomis bulvytėmis, marinuotomis daržovėmis ar rugine duona.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
1 Comment
Kristina
2016-09-24 at 20:02Mmm atrodo taip skaniai, kaip noretusi…