Jautienos tartar’as su kanapių sėklomis – klasikinis tartaras su lietuvišku akcentu. Skrudintos kanapių sėklos labai tinka, nes turi riešuto skonio.
Reikės:
- 300 g jautienos nugarinės
- 40 g mėlyno svogūno
- 40 g saliero stiebo
- 40 g alyvuogių aliejaus
- 15 g sūdytų ančiuvių
- 8 g petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 1 šaukšto skrudintų kanapių sėklų
- 2 kiaušino trynių
- Špinatų
- 2 raugintų agurkų
- Citrinos sulčių
- Svogūno laiško
Gaminimo eiga:
Jautienos nugarinę supjaustykite kubeliais. Svogūną, saliero stiebus ir ančiuvius supjaustykite mažais kubyčiais. Petražoles susmulkinkite. Įpylę aliejaus viską sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Suformuokite tartar’ą. Padarę tartar’e šulinėlius apibarstykite kanapių sėklomis, patupdykite šulinėliuose kiaušinio trynius, pabarstykite juos druska. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Aplink tartar’ą išdėliokite špinatų lapelius, raugintų agurkų griežinėlius, pašlakstykite citrinos sultimis.
Jautienos tartar’as su kanapių sėklomis labai skanus su orkaitėje keptomis bulvytėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra