Kanapinė druska ir sviestas – senoviški lietuviški pagardai, druską tinka barstyti ant bulvių, salotų, sumuštinių, kiaušinių. Sviestą tepti ant duonos ar patiekti prie jautienos kepsnio kaip padažą.
Kanapinė druska ir sviestas:
- 1 stiklinės kanapių sėklų
- 0,5 stiklinės vandens
- 1 šaukšto druskos (nubraukto)
Gaminimo eiga:
Kanapes skrudinkite sausoje keptuvėje, kol pradės kvepėti. Skrudinant, kanapes visą laiką maišykite.
Druską sumaišykite su vandeniu ir supilkite į keptuvę su skrudintomis kanapėmis. Maišydami kaitinkite, kol nugaruos visas vanduo. Druska pradės kristalizuotis ant kanapių ir keptuvės dugno (nugramdykite). Maišydami toliau kaitinkite, kol kanapės visiškai išdžius ir pradės kvepėti. Atvėsinkite ir sumalkite.
Kanapiniam sviestui – išplakite 100 g kambario temperatūros sviesto iki purios masės ir įmaišykite 2 šaukštelius kanapinės druskos.
Komentarų nėra