Karšti sumuštiniai su kepenine dešra – sotūs, skanūs ir subalansuoti. Puikiai tinkantis vėlyviems pusryčiams.
Karšti sumuštiniai su kepenine dešra:
- Šviesios duonos riekelių
- Kepeninės dešros
- Svogūnų
- Druskos
- Cukraus
- Balzamiko acto šlakelio
- Aliejaus kepimui
- Pomidorų
- Smulkintų petražolių lapelių
- Kiaušinių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Gražgarsčių lapelių
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi ant silpnos ugnies kol taps skaidrūs. Įberkite šiek tiek druskos, cukraus, įpilkite balzamiko acto šlakelį ir kepkite maišydami dar kelias minutes.
Ant duonos riekelių uždėkite kepintų svogūnų (nepagailėkite), ant jų kepeninės dešros riekeles, ant dešros pomidorų griežinėlius. Pabarstykite juos druska, pipirais.
Kepkite sumuštinius iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol pomidorai šiek tiek apkeps. Prieš patiekiant sumuštinius, apibarstykite smulkintomis petražolėmis.
Valgėme su keptu kiaušiniu ir gražgarstėmis.
Komentarų nėra