Reikės:
- 1 kg pomidorų
- 300 g cukraus
- 1 laimo nutarkuota žievelė ir sultys (arba citrinos)
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės ankštis
Gaminimo eiga:
Pomidorus nubalnširuokite, nulupkite, pašalinkite sėklas su visomis sultimis ir supjaustykite kubeliais.
Į puodą supilkite cukrų, įpilkite 50 ml vandens, sudėkite laimo žievelę, supilkite sultis ir virkite maišydami kol cukrus ištirps.
Sudėkite pomidorus ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišant, kol džemas taps tirštas. Baigiant virt supilkite vanilinį cukrų. Supilkite į indelius. Jei džemą norite laikyti ilgiau, indelius iškaitinkite. Aš praskalavau verdančiu vandeniu. Gal pakaks ir to.
P.S. Skanus džemas, fantastiška spalva. Nida valgė su duona ir rikotos sūriu, man skanu su duona ir sviestu, pabandysiu su pelėsiniais sūriais, turėtų būti skanu 😉
No Comments