Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lašiša su Iceberg salota ir jogurto padažu

Kepta lašiša su "Iceberg" salota - bulviukose.lt

Kepta lašiša su Iceberg salota ir gaiviu jogurto padažu – nuostabus, lengvas ir maistingas patiekalas.

Reikės:

  • 2 lašišos filė kepsnių
  • Druskos
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1 šaukšto miltų

Salotoms:

  • 0,5 “Iceberg” salotos
  • 60 g “Philadelphia” sūrio
  • 150 ml natūralaus jogurto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelio rupių garstyčių
  • 0,5 geltonos paprikos
  • 1 nedidelio avokado
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Lašišos kepsnelius iš odelės pusės pamirkykite miltuose. Nukratykite miltų perteklių. Į keptuvėje įkaitintą sviestą, dėkite lašišos kepsnelius odele žemyn ir kepkite, kol jie gražiai apskrus. Kepimo metu pasūdykite. Kepsnelius apverskite, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Jei lašišos kepsniai stori, apvertę juos, kaitinimo neišjunkite, o sumažinkite iki minimumo ir kepkite, kol iškeps. Lašiša, kaip ir jautienos kepsniai, gali būti žaliai, vidutiniškai ir gerai iškepta.

Salotą perpjaukite pusiau, kad gautųsi 2 ketvirtukai. Padažui sūrį, jogurtą, aliejų ir česnako skiltelę sutrinkite smulkintuvu. Papriką ir avokadą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su jogurto mase ir garstyčiomis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kepta lašiša su Iceberg salota ir gaiviu jogurto padažu puikiai tiks pietums, taip pat tai paprastas, bet įspūdingas patiekalas svečiams nustebinti.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Kepta lašiša su Iceberg salota

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI