Keptų pomidorų pyragas (quiche) su sūdytu sūriu.
Pagrindui reikės:
- 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g šalto sviesto
- 70 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynio
Įdarui:
- 9 mėsingų pomidorų
- Alyvuogų aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 5 skiltelių česnako
- 120 g fermentinio sūrio (arba kietojo)
- 3 kiaušinių
- 200 g grietinėlės
- 2 stiklinių sūdyto sūrio
- 1 šaukšto smulkintų šalavijų (ir kelių lapelių papuošimui)
- 1 šaukšto čiobrelių lapelių
Gaminimo eiga:
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Pomidorus perpjaukite per pusę, apšlakstykite aliejumi, paskaninkite druska, pipirais. Dėkite pomidorų puseles į kepimo popieriumi išklotą skardą pjūviu į apačia. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Nupilkite kepimo metu susikaupusį skystį (jei jo bus), apverskite pomidorų puseles ir kepkite dar 30 minučių.
Grietinėlę sutrinkite smulkintuvu su kiaušiniais ir sūriu. Pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite smulkintus šalavijus.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus česnakus, sūrį. Užpilkite grietinėlės mišiniu. “Susodinkite” į jį pomidorus, papuoškite šalavijo lapeliais.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.
Keptų pomidorų pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra