Kiaulienos išpjova su cukinijom ir pikantišku Gorgonzolos sūriu. Greitai pagaminamas troškinukas.
Kiaulienos išpjova su cukinijom:
- 1 kiaulienos išpjovos
- 2 didelių svogūnų
- 1 nedidelės cukinijos
- 100 ml balto sauso vyno
- 250 ml grietinėlės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Gabaliuko Gorgonzolos sūrio
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Kiaulienos išpjova ir cukiniją supjaustykite lazdelėmis, svogūnus plunksnelėm arba pusžiedžiais.
Mėsą apkepkite su riebalais, baigiant kept įberkite druskos ir pipirų. Išimkite ir atidėkite. Į tuos pačius riebalus, kurioje kepė mėsa sudėkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės. Irgi išimkite ir atidėkite. Sudėkite cukiniją ir kepkite maišydami kelias minutes.
Į keptuvę su cukiniją sudėkite atgal mėsą ir svogūnus, supilkite vyną ir maišydami kaitinkite kelias minutes, supilkite grietinėlę ir kaitinkite kol užvirs. Jei reikia įdėkite dar druskos ir pipirų.
Sudėkite susmulkintą Gorgonzolos sūrį, petražoles ir pakaitinkite kol sūris ištirps.
Valgėme su virtais ryžiais paskanintais kepintu poru ir šlakeliu lazdynų riešutų aliejumi.
Jums taip pat gali patikti kiaulienos išpjovos tršokinio su žiediniais kopūstais ir džiovintomis slyvomis receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
2 Comments
Odeta
2012-08-02 at 18:17Dievinu Gorgonzolą, ypač pikantišką. Tik aš darydama padažą truputi skiedžiu su grietinėle ar vynu, nes man būna per didelė sūrio koncentracija. Bet čia tikriausiai skonio reikalas:)
Laura
2012-08-03 at 08:39O aš galvoju ko man trūksta recepte…neįrašiau vyno… O grietinėlė pas mane irgi naudojama 😉