Daržovės/ Mėsa

Vištiena kepta su paprikomis

Vištiena kepta su įvairiaspalvėmis paprikomis - bulviukose.lt

Vištiena kepta su paprikomis – atrodo paprastas, bet iš tikrųjų nuostabus derinys, turbūt dėl to, kad paprikos yra skirtingų spalvų, kurios beje turi ir skirtingą skonį.

Vištiena kepta su paprikomis:

  • 4 vištienos ketvirčių (padalintų)
  • 6 paprikų (geltonų, raudonų, oranžinių)
  • Alyvuogių aliejaus šlakelio
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio malto muskato riešuto
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite vištieną ir kepkite vartant kol apskrus.

Sudėkite išvalytas ir stambiais gabalais supjaustytas paprikas.

Uždenkite ir retkarčiais pamaišant troškinkite ant vidutinės ugnies ~40 minučių.

Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos, įberkite druskos, pipirų, žiupsnelį muškato riešuto. Baigiant troškintis, suberkite petražoles.

Valgėme su manų kruopainiais (kuskusu).

(Šaltinis: “Skonio žinynas”)

Jums taip pat gali patikti vištienos keptos su žolelėmis ir citrusiniais receptas.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply