Kiaulienos šoninė kiniškai – saldžiarūgštė kiauliena azijietiškų patiekalų mėgėjams.
Reikės:
- ~700 g kiaulienos šoninės
- Pakepintų sezamo sėklų
- Svogūnų laiškų
Marinatui:
- 2 šaukštų sojos padažo
- 2 šaukštelių ryžių acto
- 2 šaukštų skysto medaus
- 1,5 šaukštelio malto imbiero
- 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
Padažui:
- 6 šaukštų sojos padažo
- 2 šaukštų ryžių acto
- 4 šaukštelių cukraus (kadangi mano sojos padažas buvo saldus, cukraus nedėjau, dėjau truputį druskos)
- 6 šaukštų vandens
- 2 šaukštų (nubrauktų) kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Šoninę supjaustykite nestoromis juostelėmis.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo šoninę ir palikite pasimarinuoti kokiai valandai.
Apkepkite šoninę su aliejumi gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Padažui vandenį sumaišykite su krakmolu, sudėkite likusius produktus. Supilkite į puodelį ir maišydami virkite kol sutirštės. Užpilkite ant šoninės gabaliukų ir maišydami kaitinkite, kol gabaliukai gražiai aplips padažu. Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.
Kiaulienos šoninė kiniškai patiekiama su ryžiais.
P.S. Šitaip dariau vištieną, pabandžiau su šonine…super.
Šoninę prieš marinuojant reiktų išsivirti arba išsikepti orkaitėje uždengus folija, nes kitaip jos odelę kramtysite ilgai ir nuobodžiai. Arba tiesiog naudokite be odelės. Aš nieko nedariau, nes odelė buvo pakankamai plona, matyt jauna kiaulaitė papuolė, tai valgyti dar buvo gan normalu. Bet kitą kartą išsivirsiu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra