Reikės:
- 300 g vištienos file
- 50 g kukurūzų krakmolo
- Pakepintų sezamo sėklų
Marinatui:
- 1 šaukšto sojos padažo
- 1 šaukštelio ryžių acto
- 1 šaukšto skysto medaus
- 2/3 šaukštelių malto imbiero
Padažui:
- 3 šaukštų sojos padažo
- 1 šaukšto rų cukraus (kadangi mano sojos padažas buvo saldus, cukraus nedėjau, dėjau truputį druskos)
- 3 šaukštų vandens
- 1 šaukšto (nubrauktas) kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Vištieną supjaustykite kubeliais arba juostelėmis – kaip kam patogiau.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite, užpilkite juo vištieną ir palikite pasimarinuoti kokiai valandai.
Vištienos gabaliukus apvoliokite krakmole ir kepkite su aliejumi gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Padažui vandenį sumaišykite su krakmolu, sudėkite likusius produktus. Supilkite į puodelį ir maišydami virkite kol sutirštės. Užpilkite ant vištienos gabaliukų ir maišydami kaitinkite, kol gabaliukai gražiai aplips padažu. Patiekdami apibarstykite sezamo sėklomis.
P.S. Fantastika!
(Šaltinis: radau pas Oditėlę, pasitobulinau pas aj-receptai)
5 Comments
oditele
2012-04-04 at 17:00nuostabiai skaniai atrodo:)
Laura
2012-04-04 at 17:37Ačiū, Oditėle. Pas tave taip pat, kitaip nebūčiau susigundžius 😉
Paveikslai
2012-07-20 at 17:46Pats megstamiausias patiekalas kinieciu restorane, deja pats gamintis nemoku 🙁
Laura
2012-07-21 at 13:51Paveiksle, jei nebandysi, tai ir neišmoksi 😉
» Blog Archive » Kiaulienos šoninė kinietiškai - bulviukose.lt
2013-06-05 at 16:54[…] Šitaip dariau vištieną, pabandžiau su šonine…super. Šoninę prieš marinuojant reiktų išsivirti arba išsikepti […]