Laukinių augalų pyragas su ridikėlių lapų pesto – dilgėlės, garšvos ir kiaulpienės yra sudėtos į šį pyragą. Tikra vitaminų bomba. Žoleles rekomenduoju rinkti jaunas, ankstyvą pavasarį 🙂
Parsisiųskite nemokamą laukinių valgomų augalų žinyną. Jame rasite išvardintus laukinius valgomus augalus ir receptus su jais 🙂
Pagrindui reikės:
- 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
- 50 g šalto sviesto
- 70 g miltų
- 1/3 šaukštelio druskos
- 1 didelio kiaušinio trynio
Įdarui:
- 2 didelių svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukšto lydyto sviesto
- 100 g dilgėlių ūglių
- 80 g jaunų garšvų lapelių
- 20 g jaunų kiaulpienių lapelių
- 3 kiaušinių
- 250 ml grietinėlės
- 50 g kietojo sūrio
- Šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
- 60 g Gorgonzolos sūrio
Taip pat reikės:
Gaminimo eiga:
Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles. Atvėsinkite.
Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Įtarkuokite į kiaušinių – grietinėlės masę kietąjį sūrį, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, maltais pipirais.
Dilgėles, garšvas ir kiaulpienes perliekite karštu vandeniu.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, ant viršaus nuplikytas dilgėles, garšvas ir kiaulpienes, užpilkite kiaušinių – grietinėlės masę, užtrupinkite ant viršaus gorgonzolos sūriu.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Laukinių augalų pyragas skaniausias sekančią dieną 🙂
Valgėme su pesto padažu pagamintu iš šiųmetinių ridikėlių lapelių.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra