Kiaušinių receptai/ Padažų receptai

Majonezas su saulėje džiovintų pomidorų aliejumi

Majonezas su saulėje džiovintų pomidorų aliejumi - bulviukose.lt

Majonezas su saulėje džiovintų pomidorų aliejumi skanus pagardas iš likusio aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų. Jeigu labai mėgstate saulėje džiovintus pomidorus, perkate juos kaip ir aš vos ne litrais ir lieka daug aliejaus, pasidarykite skanaus majonezo!

Majonezas su saulėje džiovintų pomidorų aliejumi:

  • 1 kiaušinis
  • 0,5 šaukšto aštresnių garstyčių
  • 3 skiltelės česnako
  • 500 ml aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Rudojo cukraus
  • Citrinos sulčių

Gamimimo eiga:

Kiaušinį dėkite į šaltą vandenį ir užkaiskite. Kai tik vanduo užvirs, užpilkite kiaušinį šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Išimkite trynį ir dėkite į plakimo indą. Galite naudoti ir nevirto kiaušinio trynį, bet tada bus trumpesnis majonezo galiojimo laikas. Į tą patį indą sudėkite garstyčias, išspaustą česnaką ir išplakite iki vientisos masės.

Į kiaušinio trynio masę plakdami pamažu lašinkite aliejų. Kai jau matysite, kad darosi emulsija aliejų galite pradėti pilti plona srovele.

Supylus aliejų įberkite šiek tiek cukraus, druskos, pipirų, įpilkite citrinos sultis ir išplakite. Jei norite, kad majonezas būtų skystesnis, įpilkite šilto vandens ir gerai išmaišykite.

Majoneza vartokite saikingai!

P.S. Beje taip pat galite panaudoti aliejų likusį nuo ančiuvių, menkių kepenėlių. Tiesiog supilkite kartu su aliejumi nuo saulėje džiovintų pomidorų ir viskas, bus dar skaniau 😉

Jums taip pat gali būti įdomus naminio majonezo receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

3 Comments

  • Reply
    Skaitytoja
    2013-06-11 at 12:37

    Tu isgelbetoja!!! Kaip pati nesugalvojau taip panaudoti aliejaus! Turi buti superinis superinis naminis majonezas! Aciu 🙂 Beje, kiek issilaiko saldytuve su taip apvirtu kiausinio trynio?

  • Reply
    Laura
    2013-06-11 at 13:16

    Kaip faina, kad kažką išgelbėjau 😀 Mes darbe tokiu principu (su apvirtu kiaušiniu) darom cezario padažą, tai šaldytuve dvi savaites jis tikrai išstovi…

  • Reply
    Skaitytoja
    2013-06-11 at 14:44

    O! Jega! Darysiu is perpus mazesnio kiekio (reikia vartoti saikingai, che che). Bet isgelbejai tai labai labai labai! 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI