Marinuotas imbieras – nerealus dalykas. Žymiai skanesis nei pirktinis. Tinka sušiams, salotoms, padažams pagardinti, mėsos, žuvies marinatams.
Marinuotas imbieras:
- 1 didelės imbiero šaknies
- 0,5 stiklinės vandens
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 stiklinės ryžių acto
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga:
Imbiero šaknį nuvalykite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Patogiausia tai būtų padaryti aštria mandolinos tipo tarka. Imbiero griežinėlius sudėkite į sterilų stiklinį indą.
Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite cukrų, druska ir užvirkite.
Užpilkite karštu marinatu imbiero griežinėlius, užsukite steriliu dangteliu. Marinuotą imbierą atvėsinkite kambario temperatūroje. Paskui laikykite šaldytuve. Stovi pusę metų ir ilgiau.
Jums taip pat gali patikti marinuotų mėlynųjų svogūnų receptas.
Komentarų nėra