Marinuotos kopūstų ir morkų salotos – klasikinės marinuotos daržovės skirtos ilgesniam stovėjimui šaldytuve.
Marinuotos kopūstų ir morkų salotos:
- Apie 1 kg kopūsto
- 2 morkų
- 1 čili pipiro (naudojau savo marinuotus)
- Poro gabaliuko
- 4 šaukštų aliejaus
- 150 ml balto vyno acto
- 110 ml vandens
- 2 šaukštų druskos
- 100 g cukraus
- Lauro lapelio
- Kelių kvapiųjų ir karčiųjų pipirų grūdeliais
Gaminimo eiga:
Kopūstus, morkas, čiliukus ir porą supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su aliejumi.
Iš balto vyno acto, vandens, druskos ir cukraus išvirkite marinatą, atvėsinkite ir užpilkite ant daržovių. Paslėgdami sudėkite į indelius. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Jums taip pat gali patikti korėjietiškų morkyčių receptas.
Šaltinis: Aguonėlė
Komentarų nėra