Naminis pomidorų padažas – mėgiamiausias mūsų šeimoje, verdamas daug metų. Naudojame kaip padažą, troškiniams, sriuboms gardinti.
Naminis pomidorų padažas:
- 4 kg pomidorų
- 1 kg raudonų paprikų
- 3 svogūnų galvučių
- 1 didelės galvutės česnako
- aliejaus kepimui
- 1/2 stiklinės 9 % acto
- 3 šaukštų druskos
- 1/2 stiklinės cukraus
- šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir puode pakepinkite su aliejumi. Sudėkite į puodą išvalytas, pasmulkintas paprikas ir dar kepkite apie pusvalandį retkarčiais pamaišant. Sudėkite blanširuotus pasmulkintus pomidorus. Jei turite galingą smulkintuvą, blanširuoti nebūtina.
Virkite karts nuo karto pamaišant, kol išgaruos dalis sulčių ir paprikos su pomidorais suvirs.
Baigiant virti, sudėkite smulkintą česnaką, druską, cukrų, pipirus, supilkite actą. Pavirkite dar apie 10 minučių. Viską susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip, kol atvės.
Laikykite sandėliuke arba rūsyje.
(Šaltinis: Sesė)
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra