Orkaitėje keptas kopūstas – puikus garnyras prie mėsos arba gali būti patiektas kaip karštas užkandis.
Orkaitėje keptas kopūstas:
- Kopūsto
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Pankolio sėklų
- Gabaliuko sviesto
Gaminimo eiga:
Iš kopūsto galvos atpjaukite maždaug 3 cm storio riekeles. Jas įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, pankolių sėklomis, pridenkite folija ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Foliją nuimkite, uždėkite ant kopūsto riekelių po gabaliuką sviesto ir kepkite dar 15 minučių.
Taip keptas kopūstas man buvo tikras atradimas. Jis nebuvo visiškai minkštas, bet toks man ir patiko. Galima valgyti vieną su padažais, labai tiktų prie kiaulienos kepsnių.
Mes valgėme su jautienos išpjovos kepsniu pagardintu sviestu su mėlynojo pelėsio sūriu ir orkaitėje keptais bulvių griežinėliais.
Jums taip pat gali patikti orkaitėje kepto kopūsto su laimų padažu receptas.
Komentarų nėra