Daržovės/ Padažai/ Vaisiai ir uogos

Keptas kopūstas su laimo padažu

Orkaitėje keptas kopūstas su laimo padažu

Keptas kopūstas su azijietišku laimo padažu. Jei patinka kopūstų garnyrai išbandykite šį sotesnį receptą su spirgučiais 🙂

Reikės:

  • 1 nedidelės kopūsto galvos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1/4 stiklinės laimo sulčių
  • 1 šaukštelio žuvų padažo
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/4 stiklinės smulkintų petražolių (arba kalendrų, jei mėgstat)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio cukraus
  • 1/2 šaukštelio kajeno pipirų miltelių

Gaminimo eiga:

Padažui skirtus produktus susmulkinkite smulkintuvu.

Kopūstą padalinkite į 8 dalis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridenkite folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Foliją nuimkite, kepkite dar 15-20 minučių arba, kol gražiai apskrus.

Patiekite keptus kopūstus su padažu.

Keptas kopūstas tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Recepto šaltinis

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI