Daržovės/ Padažai/ Vaisiai ir uogos

Keptas kopūstas su laimo padažu

Orkaitėje keptas kopūstas su laimo padažu

Keptas kopūstas su azijietišku laimo padažu. Jei patinka kopūstų garnyrai išbandykite šį sotesnį receptą su spirgučiais 🙂

Reikės:

  • 1 nedidelės kopūsto galvos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

Padažui:

  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1/4 stiklinės laimo sulčių
  • 1 šaukštelio žuvų padažo
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/4 stiklinės smulkintų petražolių (arba kalendrų, jei mėgstat)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio cukraus
  • 1/2 šaukštelio kajeno pipirų miltelių

Gaminimo eiga:

Padažui skirtus produktus susmulkinkite smulkintuvu.

Kopūstą padalinkite į 8 dalis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridenkite folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Foliją nuimkite, kepkite dar 15-20 minučių arba, kol gražiai apskrus.

Patiekite keptus kopūstus su padažu.

Keptas kopūstas tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Recepto šaltinis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply