Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Sūdyti lašiniai

Sūdyta kiaulienos šoninės arba lašiniai - bulviukose.lt

Sūdyti lašiniai – jau ką reiškia vien tai, kad jie naminiai! Man tai tikras desertas su juoda duona ir svogūnų laiškais ar pomidoru. Rinkitės kokybišką, būtinai svilintą, ūkininko užaugintą kiaulieną, tuomet lašiniai tirps su dantimis, o odelė bus lengvai kramtoma.

Sūdyti lašiniai:

  • 1 kg kiaulienos lašinių arba šoninės
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 1 smulkinto lauro lapelio
  • Po kelis grūdelius grūstų juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
  • 40 g druskos

Gaminimo eiga:

Lašinius arba šoninę padalinkite į maždaug vienodus gabalus.

Sūdomos šoninės ar lašinių prieš sūdant plauti nereikia! 

Sumaišykite dubenėlyje smulkintus česnakus, lauro lapelius ir grūstus pipirų grūdelius.

Lašinius įtrinkite cukrumi, po to prieskoniais ir galiausiai druska. Nepamirškite gerai įtrinti šonų. Laikykite lašinius šaldytuve 2 savaites uždengtą lengvu natūraliu audiniu (merliuku) arba maistine plėvele. Jei dengsite maistine plėvele, palikite tarpelių ar skylučių, kad vaikščiotų oras.

Kelis kartus per savaitę lašinius apverskite.

Įsisūdžiusius lašinius laikykite šaldytuve įvyniotą į natūralų audeklą arba kepimo popierių. Jei prisisūdysite daugiau, galite laikyti šaldiklyje.

Jums taip pat gali būti įdomu kaip lydyti taukus
Recepto šaltinis

3 Comments

  • Reply
    Dangė
    2015-10-09 at 08:57

    Mano bobutė sūdydavo druska, pipirais ir česnakais. Ach kaip būdavo smagu, kai paršelį paskersdavo… 🙂

  • Reply
    Laura
    2015-10-09 at 10:19

    Mano močiutė irgi sūdydavo lašinius, bet man didesnis prisiminimas po kiaulės pjovimo būdavo kraujiniai vėdarai 😉

  • Reply
    Mantas
    2024-02-04 at 10:26

    Sveiki, o galima i vakuuma sudeti marinuotis?
    Aciu

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI