Keptas kopūstas su azijietišku laimo padažu. Jei patinka kopūstų garnyrai išbandykite šį sotesnį receptą su spirgučiais 🙂
Reikės:
- 1 nedidelės kopūsto galvos
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
Padažui:
- 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 1/4 stiklinės laimo sulčių
- 1 šaukštelio žuvų padažo
- 1 šaukšto sojos padažo
- 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 1/4 stiklinės smulkintų petražolių (arba kalendrų, jei mėgstat)
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio cukraus
- 1/2 šaukštelio kajeno pipirų miltelių
Gaminimo eiga:
Padažui skirtus produktus susmulkinkite smulkintuvu.
Kopūstą padalinkite į 8 dalis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridenkite folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Foliją nuimkite, kepkite dar 15-20 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Patiekite keptus kopūstus su padažu.
Keptas kopūstas tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Recepto šaltinis
Komentarų nėra