Pica su rūkyta antiena – pikantiška ir skani.
Picos tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 10 g šviežių mielių
Pagrindui:
- 160 g virtos ir rūkytos antienos krūtinėlės
- 1 stiklinės naminio pomidorų padažo
- 150 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 4 svogūnų
- Kepimo sviesto
- 1 šaukštelio medaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Saujos gražgarsčių
- Šlakelio balzamiko acto
Gaminimo eiga:
Mieles sutrupinkite dubenėlyje, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite keliolikai minučių. Miltus suberkite ant stalo ir padarykite juose duobutę. Į ją supilkite vandenį su mielėmis, druską, cukrų ir aliejų. Pirštais versdami miltus iš kraštų į skystąją dalį, pamažu suminkykite tešlą. Minkykite 10 minučių. Uždenkite rankšluostėliu ir leiskite pakilti dvigubai. Kai tešla iškils, iškočiokite pagal kepimo skardos dydį (naudoju standartinę orkaitės skardą).
Sūrį sutarkuokite.
Svogūnus supjaustykite žiedais. Kepkite su sviestu ant mažos ugnies maišydami (apie pusę valandos), kol suminkštės ir pradės karamelizuotis (patamsės). Įdėkite medaus, paskaninkite druska, pipirais. Kepkite maišydami dar kelias minutes.
Į aliejumi išteptą skardą įklokite tešlą. Ant tešlos tolygiai užtepkite pomidorų padažą, užbarstykite sūrį, paskleiskite per visą tešlą svogūnus, sudėkite virtos rūkytos anties griežinėlius.
Kepkite picą iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių arba, kol gražiai apskrus tešlos krašteliai.
Pica su rūkyta antiena prieš patiekiant apšlakstoma balzamiko actu ir pagardinama gražgarstėmis.
Jums taip pat gali patikti pica su marinuota jautiena ir bananais
Komentarų nėra