Šokoladiniai blyneliai su šokolado ir bananų įdaru bei žemės riešutų sviesto padažu – tikriems smaližiams.
Šokoladiniai blyneliai:
- 4 kiaušinių
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 45 g tirpinto sviesto
- 25 g kakavos miltelių
- 175 g miltų
- Pieno
Įdarui:
- Juodojo šokolado
- Bananų
Padažui:
- 1 stiklinės žemės riešutų sviesto
- 1 stiklinės grietinėlės
- 1/3 stiklinės auksaspalvio sirupo
Gaminimo eiga:
Užmaišykite blynelių tešlą. Iškepkite blynelius.
Bananus supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis. Šokoladą susmulkinkite.
Į blynelį dėkite kelis griežinėlius banano, šokolado, suimkite kraštelius ir sulankstykite armonikėle, persmeikite smeigtuku, kad neiširtų. Blynelius apkepkite orkaitėje, išimkite smeigtukus.
Padažui visus produktus sudėkite į puodelį ir užvirkite. Padažą galite naudoti ir karštą ir šaltą. Tirštumą reguliuokite grietinėle.
(Šaltinis: blyneliai iš David Lebovitz knygos „Saldus gyvenimas Paryžiuje”)
Jums taip pat gali būti įdomus kepenėlių lietinių torto receptas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra