Šoninės džemas – pikantiškas pagardas, tinkantis tepti ant skrudintos duonos, su sūriais, blynais.
Šoninės džemas:
- 0,5 kg karšto rūkymo šoninės
- 1 didelio svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 1/4 stiklinės vyno acto
- 3/4 stiklinės išvirtos kavos
- 1/4 stiklinės rudojo cukraus
- 1/4 stiklinės klevų sirupo
- 1/4 stiklinės viskio arba burbono
- 1 šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių (arba 1 čili pipiras)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Šoninę supjausykite griežinėliais ir pakepinkite. Kepinkite kol išsiskirs riebalai ir griežinėliai taps traškūs. Bent taip jau originale rašė. Pas mane liko vistiek riebaliuko, nes nenorėjau visai suskrudint ir nuo to blogiau nebuvo. Riebalų neišpilkite.
Šoninės riebaluose pakepinkite iki minkštumo pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Baigiant jiems kept sudėkite smulkintus česnakus ir kepkite dar kelias minutes. Supilkite vyno actą. Pakaitinkite apie minutę. Sudėkite likusius produktus: kavą, cukrų, klevų sirupą, viskį, paprikų miltelius arba pasmulkintą čili pipirą, druską, pipirus.
Virkite ant silpnos ugnies 1-2 valandas arba kol skystis taps sirupo konsistencijos.
Sutrinkite smulkintuvu. Sudėkite į stiklainėlius.
Šaldytuve galima laikyti iki 4 savaičių.
Jums taip pat gali būti įdomus pomidorų džemo receptas.
(Šaltinis: čia)
4 Comments
Odeta
2012-08-14 at 21:06Turetu buti labai daug skonio…ar ne per ikyrus? Ta prasme…ypac mazomis dozemis?
Laura
2012-08-15 at 06:17Nu, kad ne…skonis išraiškingas, bet balansas visapusiškas 😉
Serpent
2012-08-16 at 16:17O koks kiekis džemo gaunasi iš visų šių produktų?
Laura
2012-08-16 at 16:33Serpent, maždaug 250-300ml