Salotoms reikės:
- Geros saujos šparaginių pupelių
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 2 skiltelių česnako
- Kelių šalavijo lapai
- Gabaliuko Gorgonzolos sūrio
- 2 šaukštų smulkintų džiovintų saulėje pomidorų (aliejuje)
Padažui:
- 70 ml grietinėlės
- 1 šaukštelio garstyčių
- 1 šaukštelio medaus
- žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Šparagines pupeles trumpai apvirkite sūdytame vandenyje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite per pusę išilgai padalintas česnako skilteles, šalavijo lapus ir kepkite kelias minutes. Česnakus ir lapus išgreibkite (2 šalavijo lapus galite pasilikti dekorui, jie labai gražiai iškepa aliejuje), sudėkite šparagines pupeles ir kepkite ant vidutinės ugnies ~5 minutes.
Padažui grietinėlę sumaišykite su garstyčiomis, medumi, druska ir šiek tiek paplakite. Nereikia plakt iki standžių putų. Pakaks skystos grietinės konsistencijos.
Karštas pupeles dėkite į lėkštę, ant viršaus užtrupinkite Gorgonzolą. Šalia papilstykite grietinėlės padažą. Ant padažo užbarstykite saulėje džiovintus pomidorus.
4 Comments
Nerijus
2012-08-16 at 11:48Atsargiai su šparaginėmis – ankštinėmis pupelėmis 🙂 Aš pono Viktoro jau buvau išdėtas į šuns dienas už netinkamą produktą 🙂
http://www.vax.lt/sparaginiu-pupeliu-ir-kapareliu-salotos/
Laura
2012-08-16 at 12:16Ojej, Nerijau, nu ir garbė tau…pats Vincentas Sakas komentarą parašė 😀 Patariu ignoruot tą kulinarijos “ekspertą”. Pasakyčiau apie jį keletą žodelių, bet dabar už komentus gi galima į teismą paduot 😀
Nerijus
2012-08-16 at 12:43Tai asmeniškai gali parašyt 😀 Kažkaip tik dabar pasidomėjau kas čia per asmenybė 🙂
Laura
2012-08-16 at 13:02Nu va, žinosi dabar, kad toks yra 😉 O žodeliai apie jį tai nelabai gražūs, tai tiek to 😀