Sviestas su builiais pagardintas medumi išsikirtinio skonio pagardas su laukiniu augalu builiu. Ypač skanu su juoda duona.
Krūminis builis – salierinių šeimos augalų gentis, paplitusi Europoje ir vidutinio klimato Azijos dalyse. Dažnai galima sutikti pievose. Tinks salotoms, sriuboms, padažams, kiaušinių, žuvies, paukštienos, bulvių, sūrio patiekalams gardinti. Dėmėsio! Į krūminį builį yra panašus labai nuodingas augalas Dėmėtoji mauda. Atskirti juos galima palyginus lapkočius. Builio lapkotis yra su grioveliu. Dėmėtoji mauda dar pasižymi dėmėtumu ir nemaloniu kvapu.
Sviestas su builiais:
- 100 g kambario temperatūros sviesto
- Žiupsnelio druskos
- 1 nubraukto šaukštelio medaus
- 3 kupinų šaukštų smulkintų builių lapelių
Gaminimo eiga:
Sviestą išplakite iki purios masės. Baigiant plakt sudėkite, druską, medų, smulkintus builio lapelius.
Sviestą su builių lapeliais ir medumi galite naudoti sumuštiniams, kaip padažą vištienos, riebios žuvies patiekalams.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Parsisiųskite nemokama laukinių valgomų augalų leidinį
Komentarų nėra