Trinta topinambų sriuba – puikus ir maistingas patiekalas. Topinambai yra labai maistingos ir naudingos daržovės turinčios didelį inulino kiekį, kuris teigiamai veikia žarnyno veiklą ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Jie taip pat turtingi skaidulomis, vitaminu C, B grupės vitaminų ir mineralais, padedančiais stiprinti imuninę sistemą, gerinti virškinimą ir palaikyti odos sveikatą.
Trinta topinambų sriuba:
- 500 g topinambų
- 2 porų baltųjų dalių
- Gabaliuko sviesto
- 1 l daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės
- 0,5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Skrudintų smulkintų graikinių riešutų
- Graikinių riešutų aliejaus (naudojau alyvuogių aliejumi praskiestą pesto padažą)
- Smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Porus supjaustykite griežinėliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite luptus, griežinėliais pjaustytus topinambus ir kepkite dar kelias minutes.
Kepintas daržoves supilkite į verdantį sultinį ir virkite 15 minučių.
Sriubą sutrinkite smulkintuvu, paskaninkite druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite.
Prieš patiekiant pašlakstykite aliejumi, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais ir petražolėmis.
Receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninė virtuvė”
Jums taip pat gali patikti topinambai užkepti šonine ir sūriu.
4 Comments
Rennie
2014-03-24 at 10:30Ar patiko ? 😉
Odeta
2014-03-24 at 16:50Nusižiūrėjau ir aš iš Rennie knygos šį receptą, nusipirkau topinambų nerealiai gražių. AR skani?
Laura
2014-03-24 at 21:52Aišku patiko 🙂
šašlykas
2014-03-26 at 13:38ir man patiko.