Triušienos maltinukai su razinomis ir šonine universalus užkandis. Gali būti patiektas tiek šaltas, tiek karštas. Valgomas su įvairiais padažais. Triušienos maltinukus patiekiau su jogurtiniu padažu ir salotomis.
Triušienos maltinukai:
- 250 g maltos triušienos
- 40 g karšto rūkymo kiaulienos šoninės
- 0,5 svogūno
- 1 saliero stiebo
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto razinų
- 5 šaukštų grietinėlės
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto smulkintų žalumynų
- 1 šaukšto džiūvėsėlių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 2 šaukštų majonezo
- 2 šaukštų natūralaus jogurto
- 1 šaukštelio rupių garstyčių
- Mėgiamų salotų
Gaminimo eiga:
Šoninę, svogūną, česnaką ir saliero stiebą supjaustykite kubeliais. Dėkite į keptuvę šoninės kubelius ir kepkite, kol jie pradės skrusti, sudėkite svogūnus, salierus ir kepkite, kol daržovės suminkštės, baigiant kept sudėkite česnaką.
Sumaišykite triušieną su kepintomis daržovėmis su šonine, razinomis, grietinėle, džiūvėsėliais, žolelėmis, kiaušiniu, pagardinkite druska, pipirais.
Maltinukus kepkite nedidelėse keksiukų formelėse arba suformuokite apvalius maltinukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba, kol gražiai apskrus.
Padažui sumaišykite majonezą su jogurtu ir garstyčiomis.
Triušienos maltinukai patiks suaugusiems ir vaikams.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra